Weersinvloeden op de hotelsector: Wat is de sleutel tot succes?

Het slechte voorjaarsweer van 2024 heeft de Nederlandse horeca- en recreatiesector voor aanzienlijke uitdagingen gesteld. Door aanhoudende regen zagen campings en terrassen een terugval in bezetting en omzet. Daarnaast zien hotels dat er druk staat op de bezettingsgraad en ook de kamerprijzen zijn lager dan in 2023. Toch is er hoop: door slimme aanpassingen en innovatieve oplossingen kunnen hotelmanagers de tegenvallende resultaten positief beïnvloeden.

De complexe situatie volgens Rabobank

Jos Klerx van Rabobank wijst in een recent artikel over Horeca en recreatie: gemengde resultaten door slecht voorjaarsweer op de complexe situatie, waarin dagrecreatiebedrijven die binnen opereren juist profiteerden van het slechte weer. Ondanks de tegenvallende omstandigheden voor de rest van de sector wordt een lichte omzetgroei voor de rest van het jaar verwacht. 

Huidige marktuitdagingen in de hotelsector

Hotels hebben een redelijk eerste halfjaar van 2024 gehad. Toch zien we dat de regionale deelmarkten niet zo goed presteren als in 2023. In Amsterdam staan de bezettingsgraden onder druk en zijn de kamerprijzen lager dan in 2023. Deze trends benadrukken de noodzaak voor hotels om extra inkomstenbronnen aan te boren en hun operationele efficiëntie te verbeteren. Maar hoe kom je aan deze extra inkomstenbronnen en waar start je met het verbeteren van je operationele efficiëntie?

Innovatief parkeermanagement met Toogethr

De oplossing is heel simpel: implementeer een parkeermanagementsysteem. Het Smart Parking systeem van Toogethr biedt niet alleen een betere gastervaring door je parkeerproces te automatiseren, maar maakt het ook mogelijk om lege parkeerplekken commercieel weg te zetten. Ongeacht de weersomstandigheden kunnen hotels extra inkomsten genereren door ongebruikte parkeerplaatsen open te stellen voor externe bezoekers of bedrijven.

Voordelen van Toogethr Smart Parking:

1. Verbeterde gastervaring 

Bezoekers hebben de mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren en binnen te rijden op kenteken.

2. Extra Inkomsten

Lege parkeerplekken kunnen verhuurd worden, wat een nieuwe inkomstenstroom creëert.

3. Efficiëntie 

Optimaliseert het gebruik van beschikbare ruimte en vermindert parkeerproblemen.

Innovatie als sleutel tot succes

In een tijd waarin weersomstandigheden steeds onvoorspelbaarder worden, is het essentieel voor hotelmanagers om innovatieve oplossingen te omarmen. Het parkeermanagementsysteem van Toogethr is een stap in de juiste richting, die niet alleen bijdraagt aan een betere gastervaring, maar ook aan een gezondere financiële basis voor de toekomst.

Wil jij graag je gastervaring verbeteren en je lege plekken commercieel wegzetten? Neem dan contact op met onze parkeerspecialist of boek een demo

Lees het volledige artikel van de Rabobank voor meer inzichten en praktische tips https://www.rabobank.nl/kennis/d011433576-horeca-en-recreatie-gemengde-resultaten-door-slecht-voorjaarsweer